Klanttevredenheid is een ontzettend belangrijk element van het algehele credit management proces.

Compliment van de klant: “Netjes en correct; verwijzing naar onze vraag over een samengestelde factuur, samenvatten wat besproken is in telefoongesprek ervoeren wij dan ook als zeer plezierig. Bedankt Mijnheer (René) van der Wouden (van RCW Credit and Finance.)”

Een prachtig compliment om van de klanten van je opdrachtgever dit zo te mogen ontvangen tijdens je advieswerk. Wij vinden het enorm belangrijk dat de klant tevreden is en blijft. Een tevreden klant genereert omzet, een betere naamsbekendheid en wat weer leidt naar meer omzet. U kunt uw publiciteit zelf het best besturen door eenvoudig er te zijn voor je klant. Een klant heeft ook zijn eigen netwerk en deelt graag zijn positieve ervaringen met hen.

Het incasseren van openstaande facturen (vorderingen) is een belangrijk aspect van het credit management proces. U kunt dit aspect nog wat extra glans geven door uw klanten zodanig te benaderen voor openstaande facturen dat zij bij financiële betalingsproblemen er toch alles aan blijven willen doen om te betalen. Dat kunt u onder andere doen door: mee te denken, uit te leggen, te luisteren en samen te vatten in wat er tijdens het incasseringsgesprek heeft plaatsgevonden. Neem vooral ook de tijd voor de klant.

Zoals u hierboven heeft gelezen wordt deze benadering bijna altijd als plezierig ervaren. Uit onze ervaringspraktijk hebben wij gezien dat dit helaas niet overal even zorgvuldig gebeurt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s